Κοτόπουλο με πιπεριές και λεμόνι

Κοτόπουλο με πιπεριές και λεμόνι

Μερίδες: 4

Υλικά:

  • 1 κιλό κοτόπουλο φιλέτο στήθος σε μικρές μπουκιές
  • 2 πράσινες πιπεριές σε ζουλιέν
  • 2 κόκκινες πιπεριές σε ζουλιέν
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • ½ φλυτζάνι τσαγιού λευκό κρασί
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • 1 κλωναράκι ρίγανη
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • Χυμός 2 λεμονιών
  • ½ φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • Λίγο πάπρικα γλυκιά

Εκτέλεση:

Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και σωτάρουμε το κοτόπουλο καλά, στη συνέχεια προσθέτουμε τις πιπεριές, κρεμμύδι, σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, πάπρικα, ρίγανη και τα σωτάρουμε καλά και αυτά. Μόλις ετοιμαστεί σβήνουμε με κρασί , όταν εξατμιστεί το αλκόολ προσθέτουμε το λεμόνι στο οποίο έχουμε βάλει την μουστάρδα και τα έχουμε χτυπήσει μαζί. Και τα αφήνουμε να βράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.

 

Related Articles