Μοσχάρι με μανιτάρια

Μοσχάρι με μανιτάρια

Μερίδες: 4

Υλικά:

  • 1 κιλό μοσχάρι σπάλα ή ποντίκι σε μπουκιές
  • 500 γρ. μανιτάρια φρέσκα στα τέσσερα
  • 3 καρότα σε ροδέλες
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένα
  • 250 γρ. μαυροδάφνη
  • 2 κ. σ. αλεύρι κοσκινισμένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • ½ φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 5 κόκκους μπαχάρι

Εκτέλεση:

Μπλασάρουμε το κρέας ή το θωρακίζουμε καλά. Το αφαιρούμε από την κατσαρόλα και σωτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, και τα καρότα. Μόλις σωταριστούν προσθέτουμε το κρέας, το αλεύρι και τα ανακατεύουμε να πάει παντού. Το σβήνουμε με κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το μπαχάρι σε ένα τούλι. Βάζουμε 2 ποτήρια του νερού νερό και το αφήνουμε να βράσει 1.30 ώρα περίπου μέχρι να γίνει το κρέας. Παράλληλα σωτάρουμε τα μανιτάρια και 10 λεπτά πρίν ετοιμαστεί το φαγητό μας προσθέτουμε τα μανιτάρια.

 

Related Articles