Κουνέλι κρασάτο

Κουνέλι κρασάτο

Μερίδες: 4

Υλικά:

  • 1 κουνέλι κομμένο σε κομμάτια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 200ml λευκό ξηρό κρασί
  • 80 ml ξύδι
  • 5 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 ποτηρακι του κρασιου μπαλσάμικο
  • 1 κουταλάκι μπαχάρι
  • 2 ξυλαράκια κανέλα
  • λίγο δάφνη
  • αλάτι
  • πιπέρι λευκό

Εκτέλεση:

Ζεσταίνω το λάδι σε κατσαρόλα και αφού κάψει τσιγαρίζω το κρέας. Ρίχνω αλατοπίπερο και γυρίζω το κρέας να ροδίσει. Προσθέτω το κρεμμύδι και το σκόρδο,σβήνω με το κρασί και το αφήνω να εξατμιστεί. Στη συνέχεια προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά προοδευτικά και προσθέτω νερό να καλύψει τα 2/3. Το αφήνω να βράσει σε μέτρια φωτιά μέχρι να είναι έτοιμο το κρέας. Αν θέλω να δέσει η σάλτσα μου προσθέτω σ'ένα φλυτζάνι λίγο νερό με κορν φλάουρ και το προσθέτω στο φαγητό μου και το αφήνω να πάρει μια βράση.Αντι για κουνέλι μπορεί να το μαγειρέψουμε με κόκκορα ή κοτόπουλο. Το συνοδεύουμε με μακαρόνια.

 

Related Articles